KØKKENSKRIVEREN - SEPTEMBER 2020

 Køkkenskriverens

september hilsen fra Gl. Skagen

 

Her fra denne allernordligste del af Danmark (jeg ser lige bort fra både Grønland og Færøerne - sorry folks) får I en opskrift på en pizza I en version, som I helt sikkert ikke har set eller prøvet før.  En såkaldt “Tessin Pizza”. Og hvad I al verden er Tessin for noget? Tessin eller som det retteligt hedder Ticino er den sydlige del af Schweiz, som grænser op til Italien, og hvor man i øvrigt taler italiensk. Så selv om denne udgave af Køkkenskriveren selvfølgelig burde handle om fisk og atter fisk, så gør den det altså ikke.

På opfordring af Hanne og Stig som jeg serverede den for for et stykke tid siden, får I derfor opskriften her. Men for at være helt sikker på et godt resultat, tilberedte jeg et eksemplar forleden aften her I mit Gl. Skagens køkken.

Tessin Pizza

1 mørdejs tærtebund (ikke pizzadej!!!!)

3-4 tomater

1 spsk dijonsennep

1 tsk tørret esdragon

50 g groft revet parmesan

150 g mellemlagret 45% ost i ikke for tynde skiver *)

Groft hakkede sorte oliven

Olivenolie – salt - peber

 

Og med disse ingredienser gør I således:

 

1.     Skær tomaterne i ikke for tynde skiver og læg dem mellem to lag køkkenrulle i 30 minutter for at fjerne en del af væden.

2.     Læg mørdejen i tærteformen og prik den med en gaffel.

3.     Smør dijonsennep ud over dejen og drys med den tørrede esdragon.

4.     Drys med halvdelen af den revne parmesanost.

5.     Læg den skivede ost på, så den dækker bunden godt og derefter tomaterne – begge dele i eet lag.

6.     Drys med salt og peber og dryp med et par spsk olivenolie.

7.     Drys resten af parmesanosten på.

8.     Pynt med groft hakkede sorte oliven og dryp med endnu en skefuld olivenolie.

9.     Sættes i en 180 grader varm ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil du synes den ser rigtig pizza-agtig ud. Lad den køle et øjeblik, før du kaster dig over den.

 

*) Man kan jo undre sig over, at det hedder en “Tessin Pizza”, når denne I min oprindelige version tilberedes med den franske Sct. Nectaire ost, som stammer fra en lille landsby i det centrale Frankrig af samme navn! (Men sådan er der jo så meget!) Sct. Nectaire er en mellem-hård ostetype, som i konsistens kan minde om netop en dansk mellemlagret 45% ost. Den jeg brugte kom fra Ingstrup Mejeri, men andre kan helt sikkert bruges. Det kunne også være skiver af emmentaler eller gruyère, og så kan man jo i øvrigt prøve sig frem ved at tilføje lidt skiver af parmaskinke eller chorizo, og således skabe sin helt egen version. En grøn salat kan glimrende følges med den. Se det var jo en værre historie – men jeg garanterer for, at dette er en lækkerbisken, som I sikkert vil tilberede mere end een gang.

Velbekomme og god appetit ønskes I af Køkkenskriveren !



Liselotte Thøgersen – 02 09 2020  -  lilo25thogersen@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

KØKKENSKRIVEREN - December 2020

KØKKENSKRIVEREN - JUNI 2021

STOEMP - lækker belgisk søster til kartoffelmos