KØKKENSKRIVEREN - SEPTEMBER 2020
Køkkenskriverens
september
hilsen fra Gl. Skagen
Her fra denne
allernordligste del af Danmark (jeg ser lige bort fra både Grønland og Færøerne
- sorry folks) får I en opskrift på en pizza I en version, som I helt sikkert
ikke har set eller prøvet før. En
såkaldt “Tessin Pizza”. Og hvad I al verden er Tessin for noget? Tessin eller
som det retteligt hedder Ticino er den sydlige del af Schweiz, som grænser op
til Italien, og hvor man i øvrigt taler italiensk. Så selv om denne udgave af
Køkkenskriveren selvfølgelig burde handle om fisk og atter fisk, så gør den det
altså ikke.
På opfordring
af Hanne og Stig som jeg serverede den for for et stykke tid siden, får I
derfor opskriften her. Men for at være helt sikker på et godt resultat,
tilberedte jeg et eksemplar forleden aften her I mit Gl. Skagens køkken.
Tessin Pizza
1 mørdejs
tærtebund (ikke pizzadej!!!!)
3-4 tomater
1 spsk
dijonsennep
1 tsk tørret
esdragon
50 g groft
revet parmesan
150 g
mellemlagret 45% ost i ikke for tynde skiver *)
Groft hakkede
sorte oliven
Olivenolie –
salt - peber
Og med disse ingredienser gør I således:
1. Skær tomaterne
i ikke for tynde skiver og læg dem mellem to lag køkkenrulle i 30 minutter for
at fjerne en del af væden.
2. Læg mørdejen i
tærteformen og prik den med en gaffel.
3. Smør
dijonsennep ud over dejen og drys med den tørrede esdragon.
4. Drys med
halvdelen af den revne parmesanost.
5. Læg den skivede
ost på, så den dækker bunden godt og derefter tomaterne – begge dele i eet lag.
6. Drys med salt
og peber og dryp med et par spsk olivenolie.
7. Drys resten af
parmesanosten på.
8. Pynt med groft
hakkede sorte oliven og dryp med endnu en skefuld olivenolie.
9. Sættes i en 180
grader varm ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil du synes den ser rigtig
pizza-agtig ud. Lad den køle et øjeblik, før du kaster dig over den.
*) Man kan jo
undre sig over, at det hedder en “Tessin Pizza”, når denne I min oprindelige
version tilberedes med den franske Sct. Nectaire ost, som stammer fra en lille
landsby i det centrale Frankrig af samme navn! (Men sådan er der jo så meget!)
Sct. Nectaire er en mellem-hård ostetype, som i konsistens kan minde om netop
en dansk mellemlagret 45% ost. Den jeg brugte kom fra Ingstrup Mejeri, men
andre kan helt sikkert bruges. Det kunne også være skiver af emmentaler eller
gruyère, og så kan man jo i øvrigt prøve sig frem ved at tilføje lidt skiver af
parmaskinke eller chorizo, og således skabe sin helt egen version. En grøn
salat kan glimrende følges med den. Se det var jo en værre historie – men jeg
garanterer for, at dette er en lækkerbisken, som I sikkert vil tilberede mere
end een gang.
Velbekomme og god appetit ønskes I af Køkkenskriveren !
Comments
Post a Comment