INSPIRATION FRA FLOT SKINKE !


En helt anderledes Køkkenskriver og ikke for veganere, sorry!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

For en gangs skyld! Hvorfor ikke og ja, man kunne spørge hvorfor dog? Når sandheden skal frem, og det skal den jo ikke mindst i disse ”fake news” tider, så synes jeg, at jeg mangler det helt rigtige bud på en opskrift denne gang. Så er det sagt, nej skrevet sort på hvidt.

Til gengæld får I som noget ganske nyt et kunstnerisk indslag af virkelig gastronomisk skønhed og ditto indhold. Hvem kan stå for dette vidunderlige maleri, som jeg så forleden på Nivågård Kunstmuseum. En længe ønsket nyanskaffelse for denne perle af et museum. Et stilleben og i dette tilfælde med mad på bordet i den grad. Det kunne Køkkenskriveren ikke stå for, så hermed får I også glæden ved det.

Det er et meget gammelt maleri helt tilbage fra 1625, og det er malet af PIETER CLAESZ (1597-1661). Han malede især stilleben, og han ejede dette ganske særlige talent for detaljer og præcision. Ja motivet er mere end realistisk malet, må man sige og det har titlen ”Opstilling med skinke”. Jeg må lige gengive museets beskrivelse af motivet, som det står ved siden af værket: ”En overskåren skinke med nelliker smækker et lårben i synet på os, mens skindet på den er krænget bagud. Man kan væmmes eller tiltrækkes af denne noget makabre kødelighed og dødelighed, imens man beundrer den formidable tekniske kunnen!”

Jeg blev tiltrukket af værkets motiv, som på forunderlig vis er gengivet både nøgternt og særdeles sanseligt.

Køkkenskriveren vil således ønske og håbe, at denne overdådige skinke på dette skønne billede trods alt kunne være en inspiration til jer gode og fantasifulde Skippinge-borgere, når I skal tilrettelægge den kommende påskefrokost! Så

RIGTIG GLÆDELIG PÅSKE OG VELBEKOMME!


Comments

Popular posts from this blog

STOEMP - lækker belgisk søster til kartoffelmos

LISELOTTEs KØKKENTIPS - Inkl. NAPOLEON - MAJ 2022

KØKKENSKRIVEREN - JUNI 2021