SPAGHETTI CARBONARA
SPAGHETTI CARBONARA (4 personer)
350 g spaghetti
100 g pancetta
50 g pecorino ost*
50 g parmesan
3 store æg
2 hele hvidløgsfed
50 g smør
Kog spaghettien iflg. emballagen. Skær pancettaen i ikke alt for
små stykker. Opvarm en pande, som kan huse hele retten. Giv
hvidløgsfedene et par flade og læg dem i det smeltede og let
brunede smør på panden. Kom pancettastykkerne på og lad dem
blive brune og sprøde – fjern hvidløgsfed og sæt panden på lavt
blus. Pisk æggene sammen med de revne oste og lidt
friskkværnet peber. Hæld pastaen i en sigte, men gem lidt af
kogevandet, og kom et par skefulde i æggemassen. Hæld pasta
og æggemasse på panden til pancettaen og rør forsigtigt rundt
indtil der er dannet en blød og cremeagtig sauce om spaghettien.
For høj varme får æggene til at stivne, og det er ikke meningen.
Server i dybe tallerkener med friskkværnet peber og måske lidt
mere reven ost.
*pecorino er en ost af fåremælk, og den produceres især på
Sardinien.
350 g spaghetti
100 g pancetta
50 g pecorino ost*
50 g parmesan
3 store æg
2 hele hvidløgsfed
50 g smør
Kog spaghettien iflg. emballagen. Skær pancettaen i ikke alt for
små stykker. Opvarm en pande, som kan huse hele retten. Giv
hvidløgsfedene et par flade og læg dem i det smeltede og let
brunede smør på panden. Kom pancettastykkerne på og lad dem
blive brune og sprøde – fjern hvidløgsfed og sæt panden på lavt
blus. Pisk æggene sammen med de revne oste og lidt
friskkværnet peber. Hæld pastaen i en sigte, men gem lidt af
kogevandet, og kom et par skefulde i æggemassen. Hæld pasta
og æggemasse på panden til pancettaen og rør forsigtigt rundt
indtil der er dannet en blød og cremeagtig sauce om spaghettien.
For høj varme får æggene til at stivne, og det er ikke meningen.
Server i dybe tallerkener med friskkværnet peber og måske lidt
mere reven ost.
*pecorino er en ost af fåremælk, og den produceres især på
Sardinien.
Comments
Post a Comment