CHICONS AU GRATIN - GRATINERET JULESALAT

Chicons au gratin – gratineret julesalat (3-4 personer)

6 julesalat
4 skiver kogt skinke
Til  saucen:
50 g mel
50 g smør
½ liter mælk
100 g revet gruyère ost
Salt og pebber

Fjern eventuelt de yderste blade og skær bunden til ved at lægge et lille kegleformet snit ind i kalorius. Vask dem, men lad dem ikke ligge i vand, så bliver de endnu mere bitre Læg dem et øjeblik i kogende vand med salt (blanchering), smelt lidt smør i en kasserolle, læg julesalaten i og lad den koge stilfærdigt i smørret i 8-10 minutter. Tag dem op og rul et stykke skinke om hver julesalat. Tilbered saucen som en bechamel og smag den godt til. Hæld halvdelen af saucen i et ildfast fad og læg skinke/julesalaten ovenpå. Hæld så resten af saucen over og drys med den revne ost . Læg lidt smørklatter på og gratiner retten i ovnen ved 200 grader til den er smukt gylden. Pas på den ikke bliver for mørk, så bliver osten bitter.

Comments

Popular posts from this blog

KØKKENSKRIVEREN - December 2020

KØKKENSKRIVEREN - JUNI 2021

KØKKENSKRIVEREN - SEPTEMBER 2020