CHICONS AU GRATIN - GRATINERET JULESALAT
Chicons
au gratin – gratineret julesalat (3-4 personer)
6 julesalat
4 skiver kogt skinke
Til saucen:
50 g mel
50 g smør
½ liter mælk
100 g revet gruyère
ost
Salt og pebber
Fjern
eventuelt de yderste blade og skær bunden til ved at lægge et lille kegleformet
snit ind i kalorius. Vask dem, men lad dem ikke ligge i vand, så bliver de endnu
mere bitre Læg dem et øjeblik i kogende vand med salt (blanchering), smelt lidt
smør i en kasserolle, læg julesalaten i og lad den koge stilfærdigt i smørret i
8-10 minutter. Tag dem op og rul et stykke skinke om hver julesalat. Tilbered
saucen som en bechamel og smag den godt til. Hæld halvdelen af saucen i et
ildfast fad og læg skinke/julesalaten ovenpå. Hæld så resten af saucen over og
drys med den revne ost . Læg lidt smørklatter på og gratiner retten i ovnen ved
200 grader til den er smukt gylden. Pas på den ikke bliver for mørk, så bliver
osten bitter.
Comments
Post a Comment