KØKKENTIPS - MAJ 2018

OSTETÆRTE på fransk eller dansk

Denne særdeles lækre tærte har jeg tilberedt adskillige gange og serveret den enten som en lille frokostret eller som et alternativ til ostebrættet som efterret. I begge tilfælde med en grøn salat af  lette blade og ristede pinjekerner iklædt en klassisk vinaigrette med sennep.
Den franske version har jeg tilberedt med, hvad jeg kalder verdens bedste ost, nemlig den yderst delikate comté i en særdeles vellagret udgave: 24 måneder.
Den kan være svær at opdrive i Danmark, men så tænkte jeg, at der måtte være mulighed for at lave tærten med en dansk ost. Valget faldt på Vesterhavsosten i en også vellagret udgave. Den er næsten lige så fast i konsistensen og er smagsmæssig faktisk ret tæt på comtéen. Tærten er uhyre let at tilberede, som I kan se her:
1 stk tærtebund af mørdej – din egen eller den købte
200 g revet ost af den ene eller anden slags
2 æg
1,5 dl piskefløde og 1 dl sødmælk
Salt, peber og revet muskatnød
Læg dejen i tærteformen (25 cm). Prik den med en gaffel. Riv osten groft og fordel den på bunden. Pisk æg, mælk, fløde og krydderier sammen og hæld det over osten. Bages i ovnen ved 180 grader ca. 30 minutter. Den skal have en smuk gylden overflade. Server den lun, så smager den af mest.
BON APPETIT!

Comments

Popular posts from this blog

STOEMP - lækker belgisk søster til kartoffelmos

LISELOTTEs KØKKENTIPS - Inkl. NAPOLEON - MAJ 2022

KØKKENSKRIVEREN - JUNI 2021