KØKKENTIPS - MAJ 2017

Lidt godt nyt fra Bruxelles-køkkenet!

Sidst vi ”mødtes” var det februar gråt, vådt og kedeligt. Nu er det forår, ja så godt som sommer med alle de nye vækster i naturens utallige nuancer i især grønt, men også i rødt, hvidt , lilla, gult og alle de andre smukke farver. Skønt og kønt er det ikke sandt!

Farver og kulører spiller jo også en stor rolle i vores mad. Hvad kan glæde øjet mere end en smuk tallerken med årstidens lækkerier. Her får I så to meget delikate og farverige retter, som er enkle og lette at tilberede, og som vil pynte på enhver tallerken.

Først en af mine egne opfindelser, som den nu afdøde kongelige operasanger  Ove Verne Hansen venligst tog med i en af sine kogebøger ”Hver dags mad”. Jeg kaldte den oprindeligt ”Min irgrønne suppe”, men Ove, som vi blev gode venner med, kalder den i sin bog

Kold grøn sommersuppe
1 pæn stor og meget moden avocado
½ agurk i små stykker
125 g frosne eller friske fine ærter
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
½ l hønse-eller grønsagsbouillon
saften af ½ - 1 citron
salt og peber
evt. en knsp. chili

Kog agurkestykkerne 3-4 minutter i bouillonen, tilsæt ærterne og lad dem koge med et par minutter. Sæt gryden til side.

Kom avocado i blenderen sammen med hvidløg, olivenolie og lidt af bouillonen. Blend til det bliver helt moset ud og tilsæt så resten af bouillonen med ærter og agurk. Blend videre og smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt chili, som kan give et ekstra pift. Hæld suppen i en skål og stil den i køleskabet – den skal være iskold. Server den pyntet med lidt grønt og f.eks. brødcroutoner stegt i lidt olivenolie.

Og så får i lige en dejlig lakseopskrift, som er særdeles enkel og ikke mindst delikat at se på:

Laksefilet i folie
4 laksefileter uden skind (ca. 150-200 g pr. stk)
1 spsk Dijon-sennep
1-2 fed knust hvidløg
lille håndfuld basilikumblade
salt og pebber

Læg laksefileterne i hver deres stykke staniol. Smør lidt sennep på laksen, fordel det pressede hvidløg ud over og så den klippede basilikum. Drys til sidst med salt og pebber. Fold staniolen om laksen og sæt den i ovnen i ca. 20-25 minutter på 220 grader. Jeg serverede retten med små kogte kartofler, som jeg stegte let i olivenolie og en god grøn salat.

Til sidst vil jeg ønske alle en rigtig dejlig sommer!

Velbekomme og god appetit på det hele!

Comments

Popular posts from this blog

STOEMP - lækker belgisk søster til kartoffelmos

LISELOTTEs KØKKENTIPS - Inkl. NAPOLEON - MAJ 2022

KØKKENSKRIVEREN - JUNI 2021