KØKKENTIPS - FEBRUAR 2017
Det er februar, det er vådt, det er gråt, ingen vind, lidt
kedeligt måske? Men foråret ER på trapperne. Vintergækkerne titter frem,
knopperne tyknes, og fuglene flyver frisk omkring i haven, måske fordi fodderet
og vandet lokker dem til. Her er bl.a. musvitter, topmejser, bogfinker, store
spætter, hus- og skovskader og ikke mindst vor grønne ven grønspætten med en
ordentlig rød kalot. Den ynder insekterne og ormene i græsset og nyder også at
hakke venligt i vort yndefulde ginko-træ, dog uden at det tager skade. Vi har
også egern, og vor sorte nabokat Myrtille (blåbær)er en daglig gæst. Dagene
længes, så hvad har vi egentlig at klage over? Det gør vi så heller ikke! Og
god mad på bordet er jo altid godt, ikke sandt. En enkel ret, som luner f.eks.
en nem suppe, og hvad så med en grønsagstærte, som jeg kalder Liselottes med
sindsro, for jeg har nemlig selv opfundet den i 1986! Så her får I den og
suppen, som vi starter med.
Porresuppe med
kødboller og små pasta
2 flotte porrer (ca. 500 gram)
1 l vand
2 hønsebouillon terninger
50 g små pastafyre
100 g kødboller
2 spsk hakket persille
Bring vandet
i kog med bouillonterningerne. Snit imens porrerne fint og kast dem i den
kogende bouillon, kog op igen og lad så suppen simre med låg i ca. 10.
minutter. Tilsæt pastafyrene og lad dem koge med i 5 minutter. Så i med
kødbollerne og persillen og server denne nemme og særdeles velsmagende suppe
med et godt brød. Vil man give suppen et lille eksotisk præg så tilsæt lidt
karry samtidig med porrerne.
Og så min
helt egen grønsagstærte anno 1986!
Liselottes grønsagtærte
En god tærtebund
3 små courgetter
2 store gulerødder
75 g hasselnødder
3 hele æg
1/8 l kaffefløde
100 g revet emmentaler
50 g smør
Riv
cougetterne og gulerødderne groft og hak nøddekernerne groft. Grønsager og nødder
svitses ca. 15 minutter på en pande eller i en gryde i smørret som ikke må
blive brunt. Hæld herlighederne op i en skål og bland med æg, fløde og den
revne ost. Smag til med salt og peber.
Bruger man
en tærtebund, som er klar, så prik den med en gaffel og kom fyldet i. Bag den
ved 200 grader i 20-30 minutter (måske lidt mere) til den er smukt gylden og
ægge/grønsagsmassen rimelig fast.
I min
oprindelige opskrift skriver jeg, at den blev serveret med en helt grøn salat:
Kinakål, agurk og avocado med en olie/eddike dressing tilsat sennep, hvidløg og
lidt fløde. Fløden gør dressingen cremeagtig – det er ganske lækkert! Jeg
håber, I synes om den.
Så rigtig god appetit
og velbekomme!
Comments
Post a Comment