KØKKENTIPS - FEBRUAR 2017


Det er februar, det er vådt, det er gråt, ingen vind, lidt kedeligt måske? Men foråret ER på trapperne. Vintergækkerne titter frem, knopperne tyknes, og fuglene flyver frisk omkring i haven, måske fordi fodderet og vandet lokker dem til. Her er bl.a. musvitter, topmejser, bogfinker, store spætter, hus- og skovskader og ikke mindst vor grønne ven grønspætten med en ordentlig rød kalot. Den ynder insekterne og ormene i græsset og nyder også at hakke venligt i vort yndefulde ginko-træ, dog uden at det tager skade. Vi har også egern, og vor sorte nabokat Myrtille (blåbær)er en daglig gæst. Dagene længes, så hvad har vi egentlig at klage over? Det gør vi så heller ikke! Og god mad på bordet er jo altid godt, ikke sandt. En enkel ret, som luner f.eks. en nem suppe, og hvad så med en grønsagstærte, som jeg kalder Liselottes med sindsro, for jeg har nemlig selv opfundet den i 1986! Så her får I den og suppen, som vi starter med.

Porresuppe med kødboller og små pasta
2 flotte porrer (ca. 500 gram)
1 l vand
2 hønsebouillon terninger
50 g små pastafyre
100 g kødboller
2 spsk hakket persille

Bring vandet i kog med bouillonterningerne. Snit imens porrerne fint og kast dem i den kogende bouillon, kog op igen og lad så suppen simre med låg i ca. 10. minutter. Tilsæt pastafyrene og lad dem koge med i 5 minutter. Så i med kødbollerne og persillen og server denne nemme og særdeles velsmagende suppe med et godt brød. Vil man give suppen et lille eksotisk præg så tilsæt lidt karry samtidig med porrerne.
Og så min helt egen grønsagstærte anno 1986!
Liselottes grønsagtærte
En god tærtebund
3 små courgetter
2 store gulerødder
75 g hasselnødder
3 hele æg
1/8 l kaffefløde
100 g revet emmentaler
50 g smør

Riv cougetterne og gulerødderne groft og hak nøddekernerne groft. Grønsager og nødder svitses ca. 15 minutter på en pande eller i en gryde i smørret som ikke må blive brunt. Hæld herlighederne op i en skål og bland med æg, fløde og den revne ost. Smag til med salt og peber.
Bruger man en tærtebund, som er klar, så prik den med en gaffel og kom fyldet i. Bag den ved 200 grader i 20-30 minutter (måske lidt mere) til den er smukt gylden og ægge/grønsagsmassen rimelig fast.
I min oprindelige opskrift skriver jeg, at den blev serveret med en helt grøn salat: Kinakål, agurk og avocado med en olie/eddike dressing tilsat sennep, hvidløg og lidt fløde. Fløden gør dressingen cremeagtig – det er ganske lækkert! Jeg håber, I synes om den.

Så rigtig god appetit og velbekomme!

Comments

Popular posts from this blog

KØKKENSKRIVEREN - December 2020

KØKKENSKRIVEREN - JUNI 2021

KØKKENSKRIVEREN - SEPTEMBER 2020